Napelem rendszer

Napelem rendszer

5 dolog és a napelemes beruházás megtérül

2019. április 24. - Bácskai János

Egyre több cég foglalkozik napelemes rendszerek telepítésével és egyre többen forgalmazzák a különféle gyártók napelemeit és egyéb kiegészítőit. Mielőtt belevágna valaki ebbe a hosszútávú beruházásba mindenképp javasoljuk, hogy kellő alapossággal járjon el a választásnál.

De nézzük is, milyen szempontok szerint érdemes eligazodni a kapott árajánlatok között.

  1. Talán mondanunk sem kell de a legfontosabb, hogy megbízható és szakmailag felkészült kivitelező céget keressünk! Ha a telepítést nem megfelelő szakember végzi – ráadásul nem megfelelő alapanyagok felhasználásával – akkor biztosra vehető, hogy az elvégzett munka sem lesz tökéletes és csúnyán ráfizetünk az egészre. A nem megfelelő telepítés vagy egy hibás beüzemelés biztos ráfizetéses lesz. Kérjen referenciákat!
  2. Ha valami indokolatlanul olcsó azzal biztos ráfizetünk. Csakis kiváló minőségű, megbízható gyártótól vásárolt termékeket szabad felszerelni. Egy olcsóbb napelem, vagy inverter nem biztos, hogy gazdaságosabb választás lesz. Legyünk résen a garanciákat illetően! A tartószerkezeten sem érdemes spórolni. A silány minőség hamarabb korrodálódik, és nem csak a napelemes rendszer működését de még a tetőszerkezet épségét is befolyásolhatja.
  3. A legtöbb negatív visszajelzés abból fakad, hogy a kivitelező cég elérhetetlenné válik, vagy az esetleges bejelentett hibát nem akarja kivizsgálni. Ilyenkor nagy előny, ha helyi céget bízott meg az ember vagy olyat akivel a személyes kapcsolattartás is könnyebb.
  4. Érdemes olyan kivitelezőt választani, aki vállalja a termék gyártójával történő garanciális ügyintézést. Vagy olyan terméket válasszunk, amelynek gyártója magyarországi szerviz hálózattal rendelkezik. Általában a gyártói garancia érvényesítésében illetve az ügyintézésben a kivitelező cég tud segítséget nyújtani. Feltéve ha olyan kivitelezőt választunk, aki közvetlen a gyártóval áll kapcsolatban, illetve hivatalos szakszerviz hátteret biztosít az adott terméknek.
  5. Sok cég csak telepít, de a biztonságos üzemeltetéshez szükséges karbantartási munkálatokat illetve az esetlegesen fellépő üzemhibák elhárítását már nem vállalja fel. Egy komolyabb napelemes cég ma már vállalják a rendszerek időszakos felülvizsgálatot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://napelemrendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5114783414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása