Napelem rendszer

Napelem rendszer

Japán azt tervezi, hogy hatalmas úszó naperőműveket épít

2014. szeptember 19. - NapelemNapelem

Japán megkezdte két úszó napenergia erőmű építését is, amely része lesz egy hatalmas, 60 megawattot is kitermelni képes úszó megújuló energia hálózatnak. (A fukushimai katasztrófa után Japán a második helyre zárkózott fel a napelem telepítések terén.)

japan_napelem1.jpg

 

Az egyik a Kyocera meglévő napenergia erőmű, amely 70 MW teljesítményű és a Kagoshima öböl déli partján található.

Japán viszonylag kevés szárazföldi területtel rendelkezik, de ez sem akadályozza meg őket abban, hogy befektessenek a megújuló energiaforrásokba. A napelem nagyvállalatok, mint pl.  a Kyocera Corp., a Century Tokio Leasing Corp. és Ciel Terre bejelentették, összeállnak, hogy két hatalmas úszó naperőművet építsenek, mely 2015 áprilisára készül el.

 

Ez csak az első kettő, a tervezett hálózat mintegy 30 úszó 2 megawatt-os erőművekből állna, amelyek képesek együttesen 60 MW teljesítmény kitermelésére.

Ezek közül az első úszó napenergia gazdaság is épít majd egy 1,7 MW-os villamosenergia-termelő kapacitást, így a világ legnagyobb úszó naperőműve lesz. Az építés ebben a hónapban indul a közlemény szerint, a Nishihira tó felszínén, a Hyogo prefektúrában, Osakától nyugatra. A második úszó erőmű kapacitása 1,2 MW lesz, és a Dongping tó lesz az otthona, a jelentések szerint 2015 áprilisára készülhet el.

 

A Digital Trends szerint, csak az első két úszó naperőmű lenne elég erős ahhoz, hogy kielégítse 483 és 967 közötti háztartás energiaigényét.

 

japan_napelem2.jpg

 

Az úszó erőművek-napelemek amellett, hogy szárazföldi helyet takarítanak meg - mivel a panelek a vízen vannak elhelyezve – de a hűvösebb hőmérséklet is hatékonyabbá teszi őket. India is nemrég telepített fektetett lebegő napelemeket, a Kyocera és a Century Tokyo partnereként 2012 augusztusában, mintegy 93 MW napenergia erőművet, amely eddig 22 MW napenergiát termelt ki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napelemrendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr986712569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása