Napelem rendszer

Napelem rendszer

Miért nem kap támogatást a napenergia?

2017. október 31. - Bácskai János

Miért nincs ma sokkal nagyobb támogatottsága a napelemes rendszereknek? A válasz egyszerű: mert a fosszilis energiatermelés elviszi ezt, ami eléggé aggasztó. Az elsősorban szén alapú fosszilis energiahordozók támogatása ahelyett, hogy csökkenne, évről évre nő, és így elég nehéz bármit is elérni a megújuló, tiszta energia piacán.

napelem.jpg

Miért rossz ez?

A fosszilis energiahordozók legnagyobb hátránya, hogy rendkívül szennyezik a környezetet, ezzel hozzájárulva pl. a globális felmelegedéshez is. A másik, hogy bármennyire is azt hisszük, hogy olcsóbbak, mintha hatalmas napelem farmokkal, szélerőművekkel, valamint vízerőművekkel akarnánk fenntartani az energiatermelést, ez sajnos nem teljesen igaz.

Mit lehetne tenni ez ügyben?

Meg kell mutatni a világnak és a döntéshozóknak, mennyivel jobb és olcsóbb a megújuló energia előállítása. Erre jó példa Kína vagy India, ahol már javában folyik az újrahasznosítható energia rendszerek (elsősorban napelemes rendszerek) kiépítése, ahol már most érezni lehet a hatást, és várhatóan 2020-ra olcsóbb lesz a megújuló energia, mint a szén.

A bejegyzés trackback címe:

https://napelemrendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6313120878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása